Gallerij

Boomhut Oirlo

 

Een Boomut met 2 verdiepingen, gebouwd met onbehandeld hout; mediterraans kastanje in combinatie met spintvrij robinia. Het is onbehandeld en zal dus natuurlijk vergrijzen. Het grote voordeel van spintvrij robinia is dat het een snelgroeiend Europees hardhout is en weinig tot geen splinters geeft, dus ideaal voor hout waarmee veel (hand) contact is. Bovendien is het erg duurzaam (duurzaamheidsklasse 1/2). Mediteraans kastanje heeft duurzaamheidsklasse 2/3.

Het dak is bedekt met red Cedar shingles, heerlijk geurend en ook voor vele jaren bestand tegen weer en wind (duurzaamheidsklasse 2)

Boven zijn de ramen voorzien van glas om de wind buiten te houden, maar deze kunnen wel open om de wind ook binnen te kunnen laten. Er is een bank met opklapbare zitting voor het opbergen van spullen. En een simpele boomstamtafel.

Beneden is voor de jongere kinderen de speelhut, met harten luikjes, opklapbare tafel, losse stoelen en een lekkere bank, alles uitgevoerd in spintvrij robinia.

Er is een RVS glijbaan en later nog een zandbak onder de onderste verdieping gekomen.

Deze boomhut is vrijstaand op palen gebouwd en de bomen zijn niet gebruikt als dragend element.

Boomhut Overloon

 

Een speelse boomhut voor de kleintjes. Scheve vormen, raampjes die open kunnen, glijbaan en een takel. Grotendeels opgebouwd met gerecyclede vloerplanken en grenen balken. Behandeld met beits.

Aan een zijde in een boom gesteund en aan de voorkant voorzien van 2 eiken staanders. De boom groeit door de boomhut.

“Papa er groeit een boom door mijn huisje !” was de eerste reactie van zijn bewoner.

Voorzien van een 2e hands RVS glijbaan.

Boomhut Velden

 

Een boomhut in een wei tussen de bomen. Hoog genoeg zodat de paarden er onderdoor kunnen lopen. Voorzien van een klimtouw en een vaste ladder onder een luik. Raampjes van plexiglas om wind buiten te sluiten.

Gebouwd voornamelijk met fijnbezaagd Lariks, maar vlonder, railing en trap in eiken/kastanje om splinters bij contact te voorkomen.

Kippenhok Oirlo

 

Een kippenhok, in dezelfde stijl als de boomhut. Gebouwd met onbehandeld mediterraans kastanje in combinatie met details in robinia. Het is onbehandeld en zal dus natuurlijk vergrijzen. 

Het dak is bedekt met red Cedar shingles, heerlijk geurend en ook voor vele jaren bestand tegen weer en wind (duurzaamheidsklasse 2)

De deur heeft een venilatie opening met fijne RVS vliegengaas en een luik dat omhoog getrokken kan worden en vastgezet. Binnenin 6 leghokken en een paar Robinia stokken, zodat de kippen ook op stok kunnen. De leghokken zijn van buitenaf te bereiken door een klep.