Houten schuren

Schuur Stramproy

 

Een eigen ontwerp met dezelfde dakhelling als de huisjes op dit vakantiepark. Aan een zijde buiten het houthok voor brandhout. Waarboven binnen een schap is waar de tuinstoelen opgeklapt opgeborgen kunnen worden. Verder voldoende ruimte voor bijvoorbeeld fietsen en tuintafel.

Staanders van 15x15 cm eiken en wanden van lariks rabat behandeld met Funghi Force, een milieuvriendelijke en natuurlijke houtschimmel welke het hout zwart kleurt en zich voedt met lijnzaadolie. https://www.fungiforce.nl/

Schuur Castenray

Een geïsoleerde schuur die vrij staat van de grond, voornamelijk uitgevoerd in lariks. 15x15 cm staanders en zweeds rabat buitenwanden behandeld met Funghi Force, een natuurlijke houtschimmel welke het hout zwart kleurt en zich voedt met lijnzaadolie. https://www.fungiforce.nl/

Vloeroppervlak is ca 5x3m, aan 1 zijde is een brandhout hok, aan onder- en zijkanten voorzien van zwaar gaas voor de ventilatie, zodat het hout goed kan drogen. Aan de voorzijde een kleine veranda van Kastanje hout over de breedte van de schuur en ca. 1m diep. Het dak loopt door tot over de veranda. De hellingshoek is aan de zuidzijde 60 graden om de opbrengst van de nog te monteren zonnepanelen in de winter te optimaliseren. (Dit wordt namelijk de stroomvoorziening van een off-grid huis.) De schuur is geïsoleerd met 8cm houtvezel isolatie in wanden en dak en met 15cm stro in de vloer. Het geheel is damp-open en zoveel mogelijk ecologisch gebouwd. Binnenvloer, wanden en plafond is bekleed met grenen vloerdelen. Deur en raam zijn 2e hands. Het dak is voorzien van metalen damwandprofielen en een damp-open folie.

Schuur Melderslo

 

Een schuur op een offgrid ecologisch landgoed. In deze schuur komen onder andere de systemen om off grid te kunnen wonen en op het dak komen zonnepanelen om de accu's op te kunnen laden. De schuur is geisoleerd met houtvezelisolatie in dak en wanden en met stro in de zwevende vloer. Zo is de schuur compleet dampoen gebouwd. Aan een zijde is een houthok voor brandhout. 

Staanders van 15x15 cm lariks en wanden van douglas rabat, alles onbehandeld. Er is een 2e hands deur en raam verbouwd en een breed , laag raam in de achterwand om meer licht binnen te laten, zonder wandruimte te verliezen.